Nieuwsartikelen

Krimpluchtvaart zoekt kandidaat als CEO voor de Schiphol Group. Buiten de ons kent ons circuits in Den Haag. 
The true cost of flying could be far worse than we thought - with two-thirds of the climate impact coming from emissions that aren’t CO2.

Luchthaven Schiphol bereidt de aanbesteding van een nieuwe terminal voor, zo schrijft het Financieele Dagblad (FD) op basis van informatie op aanbestedingsplatform Tendernet.

De nieuwe animatie van de Krimpluchtvaart campagne.
New research shows the aviation sector has emerged as one of the strongest opponents of climate policy in Europe.
Fundamentele mensenrechten worden geschonden, omdat de overheid omwonenden van Schiphol blootstelt aan ongezonde geluidshinder. Dat zegt een groep mensen die rond de luchthaven woont. Via de rechter willen ze de Staat dwingen tot krimp van Schiphol.
Schiphol is ziek. Schiphol heeft last van morbide obesitas. De luchthaven moet krimpen, niet tot 440 duizend vluchten, maar veel verder. Van hub naar o+d. Professor Fulco van der Veen van Platform Vliegoverlast Amsterdam (PVA) legt het uit. 
Het kabinet zegt Schiphol te willen laten krimpen naar 450.000  of 420.000 vliegbewegingen per jaar. Dat niveau is in 2020 en 2021 nog niet gehaald dankzij de Coronapandemie en lukt in 2022 wellicht ook niet dankzij de personele problemen. Volgens bewonersorganisaties moet het terug naar 200.000 tot 350.000 bewegingsn per jaar om te voldoen aan de wettelijke eisen inzake geluid en luchtvervuiling. 
Caroline Van der Plas probeert door selectief te citeren uit rapporten twijfel te zaaien over de noodzaak de veeteelt te beperken, De redactie van Even tot Hier heeft alle uitspraken gefactcheckt: in feite pleegt ze boerenbedrog waar niemand mee geholpen is. De boeren niet, de inwoners niet en de natuur niet.
Verderop hoe de VVD stuntelt: hysterische leden die met 51% een moteie aangenomen krijgen op basis van ongefundeerde beweringen. Hilarisch en tragisch tegelijk.

Nederlandse klimaatwetenschappers hebben geen vertrouwen in het beperken van de opwarming van de aarde tot onder de 2 graden, zoals in het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken. Ze denken dat het landen niet zal lukken de opwarming onder die kritieke grens te houden.

 

Volgende 10