Krimp de luchtvaart

8.366 ondertekeningen en 1.531.378 leden van deelnemende organsaties. Totaal 1.539.744 ondersteuningen *

Bewoners van Nederland roepen de regering op om: 

  • het aantal vliegbewegingen te beperken tot maximaal 350.000 per jaar en zo de uitstoot te halveren van broeikasgassen, stikstofoxiden en kankerverwekkende stoffen
  • de luchtvaart eerlijk- en veelvliegers zwaarder te belasten
  • af te zien van de opening van vliegveld Lelystad en Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht Airport te sluiten voor commercieel verkeer

Ondertekenen

Toon oproep (uw email blijft verborgen).
Houd me op de hoogte (afmelden kan altijd).

Krimp zonder nadelen uitgelegd

Betrokken organisaties

Bekijk hele lijst

Ondertekenaars met een oproep aan- of bericht voor de politiek

gerben de wolf
Kampen 
We moeten klimaatdoelen halen. Dan kan het niet anders dan dat de luchtvaart flink moet krimpen. minimaal 50% minder vliegtuigen
Nicole
 
Geef onze rust en ruimte terug die LV op illegale wijze zonder vergunningen en met hulp van VVD politiek heeft gestolen
Michel koreman
Rotterdam 
Vliegen, alleen als het niet anders kan en dan zonder subsidie, vrijstelling van belasting en andere voordelen exclusief voor deze sector.
Muis Luijten
Nijmegen 
Krimp de luchtvaart! Geef onze kinderen en kleinkinderen een eerlijke kans.
David Mathas
Amstelveen 
Bij het huis waar ik opgroeide kan je soms niet in de tuin praten, iets opnemen wordt elke 5 minuten verstoord door de vliegtuigen en de stank en soms zwarte lagen op de tuinstoelen was is ondraaglijk en ongezond! Waarom draait alles altijd om geld in dit land.
Jan Pit
Oldemarkt 
Zoveel als mogelijk stoppen met luchtvaart voor een gezondere wereld
Albert Brandt
Driebergen-Rijsenburg 
Als we geen kans zien luchtvaart te laten afnemen kunnen we alles wel vergeten.
Nico Paardekooper
's-Gravenhage 
Bewoners van Nederland roepen de regering op om: het aantal vliegbewegingen te beperken tot maximaal 350.000 per jaar en zo de uitstoot te halveren van broeikasgassen, stikstofoxiden en kankerverwekkende stoffen de luchtvaart eerlijk- en veelvliegers zwaarder te belasten af te zien van de opening van vliegveld Lelystad en Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht Airport te sluiten voor commercieel verkeer
daan bolwijn
Vreeland 
Krimp voor groei van onze leefbaarheid!
Elise Slagter
Arnhem 
Stop luchtvaart Stop bioindustrie
M. Doppenberg
Oosterbeek 
Denk nu aan de toekomst van uw kleinkinderen! (of hiervoor geen interesse?)
Albert Willem Knop
Horn 
Ga om te beginnen eens behoorlijk belasting heffen op luchtvaart. BTW op tickets en kerosine en accijns op benzine. Reken vervolgens ook alle vervuiling (ook op grotere hoogtes) mee en neem daar maatregelen op. En stuur op eerlijk gemeten hinder en niet alleen op aantal vluchten.
Yolan Mekel
Domburg 
Deze bezorgde Zeeuwse moeder zou graag zien dat haar (klein)kinderen niet tzt onder de zeespiegel verdwijnen (mede) door toedoen van grote vervuilers zoals Schiphol. Jullie kunnen daar iets aan doen. Voorstel: geen "hubs" meer op Schiphol/ geen subsidies meer/ geen vliegreisjes <750Km die ook per trein kunnen/ instellen van een minimumprijs dus verbod op supergoedkope vliegreizen/ vliegmaatschappijen de werkelijke prijs van hun vervuiling laten betalen enz.
Marinde
Oegstgeest 
Nu al een week continue vliegtuigen boven ons hoofd die onze rust verstoren; regelmatig elke 5 tot 10 minuten een vliegtuig. Zelfs binnen is het goed te horen. Maar daarnaast maak ik mij nog meer zorgen over het klimaat als ik al deze vliegtuigen zie. Wat een vervuiling veroorzaakt dat! Het vliegtuig nemen is veel te goedkoop en makkelijk gemaakt; de echte prijs moet betaald gaan worden en duurzame alternatieven moeten gestimuleerd worden!
Hein van Leeuwen
Uithoorn 
Stel gezondheid omwonenden voorop of blijf aansprakelijk.
Femke van Brussel-Visser
Zeist 
Wees eerlijk over de uitstoot van CO2 en Stikstof en over de enorme geluidsoverlast vanuit de luchtvaart. Kies voor gezondheid van burgers en beperk de toch al grote schade aan natuurgebieden!
Sylvia Mens
Nijkerk 
Moeten de Vlieg Prijzen Verdubbelen.
Frits Mens
Nijkerk 
Alleen nog Luchtvaart voor Defensie , Politie en Ziekenvervoer en de rest Dumpen op de Schroothoop.
ReindeR Rustema
Amsterdam 
Geen overstappers, maar liefst ook niet de huidige verdeling van slots. Per opbod verkopen aan de hoogste bieder om schaarste te beprijzen.
(anoniem)
Bloemendaal 
We willen weer rust en stilte in huis. Dat is niet teveel gevraagd toch? Het geluid van het vele vliegverkeer draagt ver, dat geldt voor het geluid van stijgende toestellen maar ook voor dat van dalende toestellen. We wonen onder een hemel die constant bromt, brult, suist en schreeuwt. Deze onafgebroken belasting van luide, onnatuurlijke geluiden beukt in op onze zenuwen. Rust en ontspannen in je eigen huis is er niet meer bij. Zorg voor een echte oplossing en maak het weer stil in het luchtruim boven onze hoofden. Alstublieft!
Tessie Bevers
Ruinen 
Neem klimaatverandering serieus, het gaat om ieders toekomst!
Ruud Harmsen
Doetinchem 
Stop met verspilling van energie, laat ook nog wat voor onze (klein)kinderen over!
(anoniem)
Kruiningen 
Ik wil weer een blauwe, zuivere lucht!
Tjeerd Schuhmacher
Heerhugowaard 
Houd toch eens echt op met dat groeidenken. Eerst een gezonde leefwereld en dan de rest!
Wout Vermeulen
Bilthoven 
Stop met de komende vliegbewegingen boven Bilthoven!
Willemijn Soer
Zeist 
stop met vliegen, duurzaam vliegen bestaat niet
Klaas Kuin
Leiden 
Doe recht aan het principe dat onderneming niet schadelijk mag zijn voor anderen. Realiseer nu eindelijk een keer de doelen van stikstofbeperking en klimaatverandering. Halveer de vliegbewegingen nu!
Jetske Goudswaard
Houten 
Verminder de vliegbewegingen en maak vliegen veel duurder. Hierdoor wordt er minder gevlogen. Als dat geld naar de staat gaat en de kerosine wordt belast kunnen milieu maatregelen worden gefinancierd.
Marleen van Dam
Oegstgeest 
De oplossing is heel simpel, stop de hub-functie van Schiphol. Waarom moet een vlucht van Johannesburg in Zuid-Afrika naar Chigago in de VS via Schiphol verlopen? Deze vluchten leveren Nederland niets op en veroorzaken grote overlast. De Nederlandse regering doet er alles aan om de twijfelachtige eer van belangrijke hub-functie te behouden. Den Haag, stop hiermee!
Lex Goudswaard
Houten 
Beperk de luchtvaart, beprijs eerlijk(er) en maak de trein goedkoper.
N van Klink
Utrecht 
Krimp de luchtvaart, bereken vliegbelasting op basis van de mate van vervuiling en overlast die een vlucht veroorzaakt, investeer in het OVV, een Europees spoor en goede treinverbindingen voor een redelijke prijs. Het is de hoogste tijd voor een op waarden gestuurd, milieuvriendelijk beleid!!
Marian Peeneman
Elst Ut 
Geen 4e aanvliegroute over de Utrechtse Heuvelrug en de Uiterwaarden. Boven natuurgebieden hoort geen vliegtuiglawaai!
Wilma Joserius
Castricum 
De luchtvaart heeft een nieuwe troef om verder te kunnen groeien: “slim bouwen”. Dit nieuws is klakkeloos en enthousiast omarmd door minister Harbers. Op deze vinding valt echter wel wat af te dingen. Ten eerste is de kreet “slim” vanuit het perspectief van de luchtvaart bekeken. Voor de mensen die in deze bouwsels moeten gaan wonen (schuine gevels, in een strak stramien gebouwd) is het een heel ander verhaal. Ten tweede bestaat zeker 90% van het gebied waar de luchtvaart overlast veroorzaakt uit reeds gebouwde dorpen en steden en is “slim bouwen” geen oplossing. Ten derde is de geboden geluidsreductie een laboratoriumsituatie en moet het nog maar blijken hoe het in de praktijk uitpakt. Dus geachte regering, reken u niet rijk en blijf alert en kritisch.
Gerda Herinckx
 
Stop de veelvliegerij aub
Winfried Lansdorp
Utrecht 
Eerlijk zullen we alles delen.
(anoniem)
Bilthoven 
De luchtvaart moet krimpen, maak vliegen duurder. Meer woningen en meer natuur ipv meer vliegtuigen en meer asfalt.
M. Nijssen-van Kan
Maastricht 
Maak vliegen (peper)duurder, de trein goedkoper, o.v. gratis!! Geen korte vluchten meer binnen Europa, zgn. stedentrips!!!
Van Dijk
Assendelft 
Schiphol is een brutaal bedrijf. Ze hebben maar één doel in het vizier, dat is niets ontziende groei. Liefst dag en nacht. Die idiote Cora van Nieuwenhuizen (voormalig Minister van Infrastructuur en Waterstaat) gaf dat nog eens een steuntje in de rug door te stellen dat Schiphol zou kunnen groeien tot 1 miljoen vluchten per jaar. Absurd dat dat soort mensen aan het roer van Nederland staan. Wiens belangen behartigde deze vrouw eigenlijk? Niet die van de omwonenden in ieder geval. Mijn vertrouwen in de politiek is tot het nulpunt gezakt. Aan de huidige regering de uitdaging dit vertrouwen te herstellen en te luisteren naar de ingezetenen van ons land en niet alleen maar de belangen van grote bedrijven te behartigen. Dat de luchtvaart mogelijk een "groen" label gaat krijgen en dus als "duurzaam" bestempeld mag worden toont aan dat de leugens nog steeds niet bedwongen zijn!
Reinhilde Melles
Bemelen 
Krimp de luchtvaart, bereken vliegbelasting op basis van de mate van vervuiling en overlast die een vlucht veroorzaakt, investeer in het OVV, een Europees spoor en goede treinverbindingen voor een redelijke prijs. Het is de hoogste tijd voor een op waarden gestuurd, milieuvriendelijk beleid!!
(anoniem)
Bilthoven 
Stop de vierde route.