Krimp de luchtvaart

10.276 ondertekeningen en 1.531.378 leden van deelnemende organsaties. Totaal 1.541.654 ondersteuningen *

Bewoners van Nederland roepen de regering op om: 

  • het aantal vliegbewegingen te beperken tot maximaal 350.000 per jaar en zo de uitstoot te halveren van broeikasgassen, stikstofoxiden en kankerverwekkende stoffen
  • de luchtvaart eerlijk- en veelvliegers zwaarder te belasten
  • af te zien van de opening van vliegveld Lelystad en Rotterdam, Eindhoven, Eelde en Maastricht Airport te sluiten voor commercieel verkeer

Ondertekenen

Toon oproep (uw email blijft verborgen).
Houd me op de hoogte (afmelden kan altijd).

Krimp zonder nadelen uitgelegd

Betrokken organisaties

Bekijk hele lijst

Ondertekenaars met een oproep aan- of bericht voor de politiek

Barry108
Almere 
Krimpen die ELLENDE 250k lijkt me ruim voldoende!! HUB functie totaal schrappen en vliegtuigen die veel lawaai produceren verbieden totaal!!
Robert
Soest 
Krimp de luchtvaart tot Max 400.000 of 350.000 vluchten. Groei past niet in het licht van de klimaat, stikstof en biodiversiteits crisis van het heden. Groei pakt op lange termijn gewoon heel duur uit voor NL. Luchtvaart (lobby) is sterk en wil altijd groei, politiek en burgers gebruik je verstand en geef tegenwicht aan de lobby en de sector. De aanhouder wint altijd! Sponsor rechtszaken, tegen de groei dat helpt echt. Wie niet wil luisteren, die moet dan maar voelen. Omwonende nabij Schiphol, ik heb het echt met jullie te doen!! De geluidsoverlast is gewoon verschrikkelijk(ruim boven WHO) en is gewoon terreur. Voor jullie hoop ik van harte meer rust. Ben niet tegen de luchtvaart, hebben we ook nodig voor NL, maar wel in balans met de omgeving en in balans met de realiteit van NU. Stop de Hub, kerosine gewoon belast en snel investeren in hogesnelheidslijnen tussen de grote EU steden. Die treinen rijden schoon en snel op wind en zon, hoe mooi zal die toekomst zijn. Heren en dames politici wij rekenen op jullie gezond verstand, schep deze toekomst voor jullie (klein)kinderen. O en als als laatste, volgende keer gewoon graag een keer geen VVD bij het machtige I&W a.u.b dan is bovenstaande makkelijk en snel geregeld met een amvb. Groet Robert
Weeteling
Amsterdam 
Oneerlijke concurentie met trein en bus reizen moet stoppen.
Loeki Zeijlemaker
Amersfoort 
Stop de herrie, stop de milieubelasting, stop de overstappers
peter de jel
Rotterdam 
STOP de bizarre OVERLAST van GELUID en STANK, pure gifstoffen)! Voorkom ALSTUBLIEFT , de nieuwe plannen ,HET VPP. Laat de luchthaven NIET verder groeien En het nachtslot van 23:00 -07:00 NIET opengebroken worden!!!! Denk alstublieft ook aan de duizenden kinderen in de omliggende gemeenten,(aan hun longen maar OOK hun Nachtrust? Tevens de nachtrust die NODIG is voor Werkende mensen! LAAT AS LSTUBLIEFT Verdiensten van de luchthaven En vakantiegangers Niet boven DE LEEFBAARHEID in o.a Rotterdam gaan!? Bewoner van de wijk Overschie (sinds 1958).
Louise Arnold Bik
Bilthoven 
Steun het algemeen belang. Behoud van leefbare wereld voor al wat leeft gaat vóór ongelimiteerd vliegen.
(anoniem)
Zaandam 
Heel slecht voor het milieu, gezondheid en rust
Ole Hendriks
Utrecht 
Laat Schiphol halveren
Hanna de Jong
Amersfoort 
stop de luchtvaart om Nederland leefbaar te houden.
F. Hoekstra
Langezwaag 
Eerlijker, schoner, en minder vliegen!
Jos Bessems
Riethoven 
Krimp de luchtvaart en stop met interen op de toekomst. Belast kerosine met accijns en BTW net als alle andere brandstoffen plus een milieutoeslag (voor fijnstof, NOx etc). Dan kunnen vliegvelden krimpen of nooit geopend te worden.
(anoniem)
Maarn 
verstrekken van eerlijke feitelijke informatie aan de burgers
m.wesselman@ziggo.nl
 
Ik sta volledig achter de leus “krimp de luchtvaart” en ik ondersteun van harte de acties. Ik ben van dat er onnodig veel vliegverkeer is. Minder vluchten is beter voor het milieu en de bewoners in voornamelijk de Randstad.
F.G.Semplonius
Molkwerum 
Krimp de luchthaven tot 200000 per jaar gewoon de zelfde acseins op de kerosine als de benzine
Bert Koning
Amersfoort 
Stop Lelystad, krimp Schiphol.
Jan Veenboer
Hilversum 
Stop de levensduur verkortende vervuiling op en rond schiphol.
Lodewijk van der Veen
Oegstgeest 
Stop met Schiphol als hub airport.
Caroline hannema
Haarlem 
Het is nu toch echt de hoogste tijd dat de luchtvaart aan banden gelegd moet worden. Laten wij niet achterblijven, Nederland is een voorloper. Geef het goede voorbeeld in Europa en grijp in. Wij als rijk land kunnen dit aan. Laten we trots zijn op onze mogelijkheden dat we met minder kunnen ????
isabel verledens
 
niet alleen nederland maar in het algemeen voor de wereld!!
Bert Plaat
Niekerk 
De hoogste tijd om het aantal vliegbewegingen van de 60% vliegtuig gebruikers te beperken!
F.Visscher
Zeist 
Minder vliegen, goed voor mens en dier!
(anoniem)
Schipluiden 
Om 7 uur ‘s morgens hoor en zie ik hier de vliegtuigen massaal opstijgen van Rotterdam AirPort. De blauwe lucht is voor 9 uur al helemaal wit van de vliegtuigstrepen. In coronatijd heb ik genoten van de rust en de heldere hemel. Maar vooral van het feit dat het milieu daardoor een stukje schoner bleef. We weten het allemaal inmiddels. Vliegen schaadt de natuur enorm. Om de klimaatverandering tegen te gaan moeten we zo min mogelijk vliegen. Dat begint met niet meer willen vliegen. Ik roep de regering op om reclames voor vliegreizen te verbieden (net als reclames voor roken), het vliegen enorm duur te maken en duurzame alternatieven heel goedkoop. Vliegschaamte zou aangewakkerd moeten worden zodanig dat je elkaar erop durft aan te spreken. Alleen als we met hulp van de overheid allemaal verantwoordelijkheid voelen voor het welzijn van de aarde kunnen we stappen zetten in de goede richting.
(anoniem)
Bunde 
Luchtvaart moet zich inzetten om klimaatdoelen te bereiken voorlopig door het vliegen te verminderen
L C Noordman
Amersfoort 
Verminder het gebruik van de vervuilende vliegtuigen en stimuleer het veel schonere openbaar vervoer
Charles Willems
Beek 
maak nou eens echtwerk van de klimaatdoelstellingen en de bestrijding van de stikstof problemen
R. Middel
Bunnik 
Stop de vervuiling van de lucht in nog meer gebieden! Dit is een kwalijke truck (de 76e van Rutte?) om Nederland nog meer te vervuilen. Forse krimp en forse prijsstijging in de luchtvaart is de enige oplossing om vertrouwen terug te winnen. Terugdringen van vervuiling bij wegverkeer en scheepvaart moeten ook meer boost krijgen.
inigo@live.nl
 
Beter een schone lucht dan een vervuilende vlucht!
J.L van Grondelle
Rhenen 
Verminder het vliegverkeer. Vanwege de stikstofproblemen, het verspreiden kankerverwekkende stoffen, de energie opgave. Niet alleen energie opwekken maar ook het energiegebruik verminderen. Onze levensstijl zal moeten veranderen. Vliegen alleen noodzakelijk. Geen vermenigvuldiging van onzinnige producten op de markt. Weg met alle onnodig energieverslindende apparaten. Een uitdaging voor ons allen en een krachtige oproep naar fabrikanten. We zien uit naar een gezonde toekomst.
Gerard kerkhof
Oegstgeest 
Maak de luchtvaart duurder Stop de overstap vluchten op Schiphol
Anneke. Broekhof
Nuth 
Geef om uw burgers , ben een voorbeeld voor hen , want ook u politicus zal de noodzaak van krimp in de luchtvaart gaan ondervinden. Samen moeten we een stap terug.
(anoniem)
Vinkeveen 
Hoog tijd om voor het vliegen een eerlijke prijs te laten betalen. Maak eens werk van de vervuiler betaald !!!!
Ronald Bello
Schiedam 
Laat ik maar meteen zeggen dat ik geen voorstander ben van een algehele sluiting van dit mooie kleine vliegveld, centraal gelegen tussen den Haag en Rotterdam. Volledig afhankelijk zijn van Schiphol is columns mij geen optie omdat we in tijden van nood nu eenmaal meerdere vliegvelden nodig hebben. De wereld is op het moment erg onrustig en het is belangrijk daar oog voor te hebben. Uitbreiding van het aantal.vluchten is echter het andere uiterste en daar zit regio Rijnmond echt niet op te wachten. De vele beloftes van electrisch vliegen, stillere vliegtuigen en andere uren ten spijt. Stillere vliegtuigen halen niets uit wanneer je direct op de route ligt en het elektrische vliegen is gewoon geen haalbare kaart. De starttijden van 07.00 uur Ijn prima,80% is dan al wakker of naar het werk. Ik denk dat we er alles aan moeten doen het vliegveld te behouden maar tegelijkertijd uitbreiding zien te voorkomen.....
E.M. Frijters
Utrecht 
Start met het meewegen van biodiversiteits- en klimaatkosten in álle besluitvorming. Stop met het subsidiëren van sterk vervuilende sectoren (zoals de luchtvaart), waardoor een oneerlijke concurrentiepositie ontstaat ten opzichte van duurzamere alternatieven (zoals de trein). Start met het heffen van gebruikelijke belastingtarieven over o.a. kerosine. De klimaatcrisis is een gezondheidscrisis, de menselijke gezondheid en overleving gaan hand in hand met die van de planeet.
Ralph Beekm
Amsterdam 
Als we dan per se moeten vliegen, bouw dan een vliegveld in de Noordzee. Maar liever… verbeter internationale treinverbindingen!
(anoniem)
Amstelveen 
Stop de hup functie en stimuleer de trein voor Europees reizen < 700 km
Anja
Eefde 
Stop met vliegen
(anoniem)
Assendelft 
Respecteer het geluid van de omwonenden van Schiphol en KRIMP DE LUCHTVAART!
Gijsbert van der Heijden
Utrecht 
Reken eens uit wat de kosten zijn van luchtvaart in termen van verloren levensjaren en verloren productieve door gezondheidsklachten als gevolg van de luchtvaart, de schade aan natuur en milieu, footprint, dat wat we toekomstige generaties ontnemen etc. en trek dat af van de netto opbrengsten in harde euri die Schiphol nu genereert. Onderaan de streep staat dan een negatief bedrag. Waarom doen jullie, politiekelingen, daar niks mee? Wanneer leren jullie eens rekenen?
(anoniem)
Bilthoven 
Stop de hubfunctie van Schiphol! Maak vliegen duurder dan treinreizen binnen Europa.
arnoud hendriks
Burgerveen 
neem uwverantwoording voor de gezondheidszorg. En ontwikkel een visie nar de klimaatsdoelen